Interclubploegen TC Den Bruel stoten door naar de eindronde

Interclubploegen TC Den Bruel stoten door naar de eindronde

15.05.17 onder Algemeen

In 2017 is TC Den Bruel met 7 ploegen bij de volwassenen en 5 ploegen bij de jeugd in actie gekomen.

Na spannende voorrondes zijn 6 van de 12 ploegen erin geslaagd om door te stoten naar de eindronde van Oost-Vlaanderen.

Bij de jeugd hebben op woensdag de Meisjes U11 (Kato, Léonie en Kiara) en 2 ploegen Jongens U11 (Lander, Loïc, Gill, Sébastien, Neo, Nathan en Tanguy) het beste van zichzelf gegeven. Elke jeugdspeler kreeg de kans om afwisselend enkel en dubbel te spelen, waardoor onze kids heel wat ervaring hebben opgedaan en zich ten volle hebben kunnen uitleven onder toezicht van interclubleider Peter De Cordier. De A-ploeg Jongens U11 (Lander, Loïc en Gill) is erin geslaagd om de eindronde te bereiken. Proficiat aan alle spelertjes op woensdag voor de inzet en sportiviteit.

Op zaterdag traden de Meisjes U13 (Zoë en Lenthe) en de Jongens U13 (Emiel, Mathis, Gauthier en Siebe) aan voor TC Den Bruel. Na spannende poules waarbij de laatste ontmoeting door beide ploegen gewonnen moest worden, slaagden ze er allebei in om zich te plaatsen voor de eindronde. Een mooie prestatie die hopelijk nog een vervolg krijgt.

Bij de volwassenen waren dit jaar 7 ploegen ingeschreven: 4 op zaterdag, 3 op zondag. Bij 2 ploegen (ploeg Stijn en ploeg Lieven) waren de inschrijvingen beperkt, waardoor maar 1 poule kon samengesteld worden en dus onmiddellijk kon gestreden worden voor de titel van Kampioen van Oost-Vlaanderen. De ploeg van Lieven is nog volop bezig om die titel te veroveren na een eerste overwinning in Zottegem. Voor de ploeg van Stijn werd het nagelbijten tot op het einde. De laatste ontmoeting werd gewonnen en het was afwachten op de uitslag van een andere ontmoeting. Helaas niet met een happy end en de titel werd dus nipt niet binnengehaald. Maar er was genoeg dedication en gin-tonic, gelukkig… Onze Dames 35/3 A (ploeg Katia) en onze Heren 45/2 (ploeg Peter) hebben het beste van zichzelf gegeven, maar hebben hun meerdere moeten erkennen in de tegenstanders. Drie ploegen wisten zich wel te plaatsen voor de eindronde: Dames 5 (ploeg Katelijn), Dames 35/3 B (ploeg Ann) en Heren 35 (ploeg Philippe). De drie ploegen moesten in de voorronde slechts 1x een nederlaag incasseren en konden de andere ontmoetingen met winst afsluiten. Het ticket voor de eindronde is dus meer dan verdiend en hopelijk mogen we er binnenkort een paar Oost-Vlaamse kampioenen bij noteren.

Succes aan alle ploegen die nog in de running zijn en bedankt aan alle andere interclubspelers en supporters. 

© 2013 Tennisclub Den Bruel. Privacy. Algemene voorwaarden. Website by Webatvantage